Bevrijd je van de impact van perfectionisme

Perfectionisme,

een patroon dat ervoor zorgt dat we

 • kwaliteit opleveren,
 • rekening houden met anderen,
 • beslissingen weloverwogen nemen,
 • doorzetten in moeilijke situaties…

Bijkomende impact van perfectionisme

Maar ook de boosdoener die ervoor zorgt dat

 • we voor minder belangrijke zaken de lat te hoog leggen,
 • ons veel ‘MOETEN’ oplevert … we moeten toch voor iedereen goed doen, we moeten beter worden – alles kan toch beter, we moeten toch iedereen helpen – ook al hangt onze tong op onze buik ….
 • we ons minder voelen dan een ander,
 • (faal)angst opduikt,
 • we over onze grenzen gaan en richting uitputting, mogelijks burn-out of andere drop-out gaan zonder dat we het doorhebben.

Coachen

Je laten coachen op het patroon zorgt ervoor dat de goede punten van het patroon samengaan met creativiteit, speelsheid, oplossingsgerichtheid, out-of-the-box ideeën. Je gaat uitdagingen met plezier aan, doorspekt met zelfzorg en luchtigheid en bovenal vanuit een zelfzekere en ontspannen aanpak.

Het geeft je de vrijheid om te kiezen voor hoge kwaliteit voor de zaken die jij belangrijk blijft en niet meer te moeten in alles en voor iedereen het allerbeste te zijn. Het helpt je om mentaal in balans te blijven, me-time in te plannen zonder schuldgevoel. Het brengt je zelfvertrouwen terug dat je als onbezonnen kind had. Het verhoogt jouw oplossingsgerichtheid en komt zo ook je professionele succes en persoonlijke groei ten goede.

De aanhoudende stress dat het MOETEN van perfectionisme met zich meebrengt, valt weg. De kans op herval na een drop-out door elke keer onbewust weer over je grenzen te gaan voor een veel te lange tijd, vermindert drastisch…

Een onmogelijke opdracht ?

Zeker niet !!! We coachen mensen op perfectionisme op een ontwikkelingsgerichte en manier met duurzaam resultaat.

Benieuwd ? Maak een afspraak.

2 replies
 1. Jeroom Lagrou
  Jeroom Lagrou says:

  Fijn om dit even te lezen.

  Vaak is de druk in het werkleven zo groot, door net perfectionistisch te ‘moeten’ zijn, dat je daar ongelukkig op het werk van wordt. Dit neem je dan tevens nog eens mee naar je privéleven en voor je het weet steven je af op een burn-out. Ik heb moeten leren loslaten, hoewel je dit niet wel laten zien op het werk.

  Reply
  • Annick
   Annick says:

   Beste Jeroom,
   Bedankt voor jouw reactie en getuigenis. Het is idd geen evidentie, het stopt niet aan de werkgrens.
   Loslaten heeft soms een negatieve bijklank, eentje waarin betrokkenheid precies in twijfel getrokken wordt.
   Maar dat hoeft niet per sé zo te zijn. Net door het loslaten van te veel ‘moeten’, kan je weer meer zaken neerzetten vanuit “willen” in lijn met je eigen energie (ipv wilskracht). En dat werkt doorgaans ook heel inspirerend voor de mensen om je heen :-).
   Hartelijk dank voor jouw reactie.

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *