Coachtraject in de kijker: Bootcoaching

Heb je als zaakvoerder of als leidinggevende nood aan er even tussenuit zijn en wil je graag alles uit dat moment halen zonder dat je de wereld rond moet?
Wil je je team de mogelijkheid geven om op een unieke manier professioneel begeleid er even tussenuit te zijn en veel rijker terug te keren?

Een moment van SelfCare, maar ook SelfDiscovery en SelfDevelopment?  We hebben het antwoord voor jou:

We nemen je graag mee individueel of in kleine groep op het water samen met de coach en de schipper.

Stel je voor … we onze tijd nemen om met een kleine groep het water op te gaan.
Je hebt het gevoel weg te zijn van al je drukte en dagdagelijkse.

Rust, water en groen rondom ons.  Tijd om in reflectie te gaan en wat dieper op onszelf in te zoomen.  Met als doel: het verhogen van ieders persoonlijk meesterschap, zelfontdekking door onderling te delen en elkaar samen te begeleiden om tot meer inzicht te komen.  Vanuit deze inzichten ontdekken we ook technieken om tot meer kracht te komen op moeilijke momenten en minder snel uit je lood geslagen te worden of tot stress getriggerd te worden door je omgeving.
Als team vergroot je onderling begrip naar elkaar en kan je de verschillen nadien positief inzetten in plaats van als basis voor frustratie te ervaren.

 

Praktisch gezien: We voorzien 1 of meerdere sessies van 3 uur.  Groepen van 3 tot 10 personen kunnen in 1 traject meegenomen worden.  Is de groep groter, dan werken we in verschillende fases, waarin er tegelijkertijd een deel van het team op de boot gecoacht wordt, terwijl een ander deel begeleid actief is aan land.

Wil je graag meer informatie: neem rechtstreeks contact met Annick en plan een verkennend gesprek.

 

The human recharger powernap cabin

Alhoewel we bij Astrana onze klanten leren ‘powernappen’ zonder hulpmiddelen, is een technologieverkenning ons ook niet vreemd.  Uit ons vorige professionele leven, namen we niet alleen de ervaring mee, maar ook het technologiebloed blijft door onze aderen stromen.  Mogen we even je feedback hierover? Read more

De situatie is ernstig, maar niet hopeloos!

Het zijn allemaal veelvoorkomende dagelijkse situaties die voor hevige stress op het werk en frustratie zorgen, bij jezelf en je omgeving.  Herken jij jezelf in één van de 11 onderstaande (werk)situaties? Read more

Aan een appelboom groeien geen peren

Jan kreeg altijd positieve feedback van collega’s en ook van de leidinggevende. Jan kon altijd wel weer een oplossing vinden met zijn positiviteit, ervaring en collegialiteit. Meer nog, hij slaagde erin om ook anderen met plezier mee te laten denken en werken. Als het onmogelijke dan toch gerealiseerd was, konden ze daar dan ook samen terecht trots op zijn. Read more

Bloemen voor Annick

Op internationale vrouwendag werd door VOKA een prachtig boeket afgeleverd ter attentie van Annick.

Het onderschrift : Vrouwen met goesting om te ondernemen, dat verdient een bloemetje. Een heel aangename verrassing, die meteen de lente binnenbracht op ons kantoor.

Open opleidingen

Het najaar wordt er eentje waarin we niet alleen volop coachen en bedrijven begeleiden, maar ook eentje waar je op open opleidingen kan intekenen.

Coachend Leidinggeven via SBM.
Zelfsturing en SelfCoaching via CM.
Vanzelfsprekend ook allemaal mogelijk in incompany of individuele trajecten.

SelfCoaching voor Plato Ladies in West-Vlaanderen

Binnenkort ontdekken de PLATO Ladies van West-Vlaanderen de kracht van SelfCoaching. Onze driedelige reeks gaat van start op 9 februari 2011 i.o. Prana.

Bevrijd je van de impact van perfectionisme

Perfectionisme,

een patroon dat ervoor zorgt dat we

  • kwaliteit opleveren,
  • rekening houden met anderen,
  • beslissingen weloverwogen nemen,
  • doorzetten in moeilijke situaties…

Read more

Coachend Leiderschap VOKA

We gaan graag in op het VOKA last-minute verzoek om de opleiding Coachend Leiderschap op vrijdag 29 april voor onze rekening te nemen. Op deze dag laten wij leidinggevenden de basis van coachend leiderschap ontdekken en inoefenen. Lokatie : Villa VOKA – Kortrijk. Meer info.

Burnout, hernia, depressie…

Meer en meer mensen gaan door het lint. Soms fysiek, soms mentaal, andere keren in onaccepteerbaar gedrag. Wat is er aan de hand ?
Langdurige druk, te hoge druk, stapelt zich op. Je lichaam heeft op de één of andere manier al lang lastsignalen gelanceerd, maar je voelde ze niet of negeerde hen. We denken al te vaak dat we met ons doorzettingsvermogen de grenzen van ons eigen kunnen en onze draagkracht altijd maar verder kunnen verleggen. Niets is minder waar, er is een punt waarop we zelfs minder efficiënt worden en alsmaar hardere lastsignalen gaan krijgen (gedragsmatig, fysiek of mentaal). Als we blijven negeren, komt de alarmfase… Burnout, hernia, depressie zijn allemaal alarmsignalen… We hebben onszelf te lang genegeerd, gegaan voor het grotere doel, op het werk, thuis, in de sociale kring en we hadden niet door dat we alsmaar meer uitgeput raakten. Stress zorgt ervoor dat er adrenaline in ons lichaam vrijkomt en u raadt het … op adrenaline kunnen we veel langer verder doen – te lang zelfs.

In open of individuele opleiding SelfCoaching leren we mensen hun stress te herkennen, hun lastsignalen te zien, te voelen en te respecteren. We leren je mentaal te recupereren en sterker te staan, je stress onder ogen te komen en los te laten.

Daarnaast krijg je ook inzicht in het nut van de stress, het nut om te beseffen in welke hersenfrequentie je je bevindt en wat dat met je efficiëntie en je gedrag doet.

Extra nuttige kennis, omdat je die ook kan inzetten in je gezin, je team, je vriendenkring.

http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1720228/2013/10/10/Beste-baas-doe-iets-aan-de-heersende-burn-outboom.dhtml