Gedragscode Ethische Code

TEST 1

Als professionele coach onderschrijven wij de gedragscode en ethische code opgelegd door de Vlaamse beroepsfederatie VAC en het ICF (international coach federation).

Als perfectionisme coach onderschrijven we de deontologische code van onze beroepsvereniging via het Ontwikkelingsinstituut.

Als stress en burn-outcoach onderschrijven we de gedragscode opgelegd door VESB (vereniging erkende stress en burn-out coaches).

Belangrijke toevoeging : doorverwijsbeleid :

Als stress coach stellen we nooit diagnoses.  Bij spanningsklachten wordt de coachee verzocht eerst langs te gaan bij de huisarts of bedrijfsarts.  Deze sluit medische oorzaken uit, stelt de diagnose, geeft mogelijk advies over voedingssupplementen, over beter slapen en geeft advies over de best passende vorm van begeleiding.
Als coach begeleiden we naast de behandeling van de arts : coaching is nooit een vervanging van de opvolging door een arts.
Bij ongecompliceerde spanningsklachten of ongecompliceerde burn-out (zonder depressie of ander onderliggend psychisch lijden) is de stress en burn-outcoach een prima keuze.
Bij gecompliceerde spanningsklachten, of burn-out met depressie, of ander onderliggend psychisch lijden, alcoholmisbruik, trauma’s, of als er in de begeleiding na 3 à 4 geprekken geen verbetering optreedt, is de klinisch psycholoog of psychiater de enige verantwoorde keuze.