Code of Ethics

Als professionele coach onderschrijven we the code of ethics van het ICF (International Coach Federation) en die van de Vlaamse associatie van coaches (Vlaamse beroepsfederatie VAC).

Als stress en burn-outcoach onderschrijven we de gedragscode van VESB (Vereniging Erkende Stress en Burn-outcoaches).

Doorverwijsbeleid bij stressthema’s :

Als stress coach stellen we nooit diagnoses.  Bij spanningsklachten wordt de coachee verzocht eerst langs te gaan bij de huisarts of bedrijfsarts.  Deze sluit medische oorzaken uit, stelt de diagnose, geeft mogelijk advies over voedingssupplementen, over beter slapen en geeft advies over de best passende vorm van begeleiding.
Als coach begeleiden we naast de behandeling van de arts : coaching is nooit een vervanging van de opvolging door een arts.
Bij ongecompliceerde spanningsklachten of ongecompliceerde burn-out (zonder depressie of ander onderliggend psychisch lijden) is de stress en burn-outcoach een prima keuze.
Bij gecompliceerde spanningsklachten, of burn-out met depressie, of ander onderliggend psychisch lijden, alcoholmisbruik, trauma’s, of als er in de begeleiding na 3 à 4 geprekken geen verbetering optreedt, is de klinisch psycholoog of psychiater de enige verantwoorde keuze.