Burnout, hernia, depressie…

Meer en meer mensen gaan door het lint. Soms fysiek, soms mentaal, andere keren in onaccepteerbaar gedrag. Wat is er aan de hand ?
Langdurige druk, te hoge druk, stapelt zich op. Je lichaam heeft op de één of andere manier al lang lastsignalen gelanceerd, maar je voelde ze niet of negeerde hen. We denken al te vaak dat we met ons doorzettingsvermogen de grenzen van ons eigen kunnen en onze draagkracht altijd maar verder kunnen verleggen. Niets is minder waar, er is een punt waarop we zelfs minder efficiënt worden en alsmaar hardere lastsignalen gaan krijgen (gedragsmatig, fysiek of mentaal). Als we blijven negeren, komt de alarmfase… Burnout, hernia, depressie zijn allemaal alarmsignalen… We hebben onszelf te lang genegeerd, gegaan voor het grotere doel, op het werk, thuis, in de sociale kring en we hadden niet door dat we alsmaar meer uitgeput raakten. Stress zorgt ervoor dat er adrenaline in ons lichaam vrijkomt en u raadt het … op adrenaline kunnen we veel langer verder doen – te lang zelfs.

In open of individuele opleiding SelfCoaching leren we mensen hun stress te herkennen, hun lastsignalen te zien, te voelen en te respecteren. We leren je mentaal te recupereren en sterker te staan, je stress onder ogen te komen en los te laten.

Daarnaast krijg je ook inzicht in het nut van de stress, het nut om te beseffen in welke hersenfrequentie je je bevindt en wat dat met je efficiëntie en je gedrag doet.

Extra nuttige kennis, omdat je die ook kan inzetten in je gezin, je team, je vriendenkring.

http://www.demorgen.be/dm/nl/2461/Opinie/article/detail/1720228/2013/10/10/Beste-baas-doe-iets-aan-de-heersende-burn-outboom.dhtml

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *